Зовнішній навіс: від захисту до декору

Є дуже багато рішень, які дозволяють естетично доповнювати зовнішній вигляд як житлового будинку, так і ресторану чи кафе. Але не кожен такий елемент може нести в собі естетичне, і разом з тим, хороше практичне значення. Одним з таких чудових варіантів буде використання зовнішнього навісу, який зможе захистити від сонця і дощу відвідувачів, охочих сидіти на вулиці в літній час, а також відіграє вагому роль в екстер’єрі приміщення, будучи важливою частиною зовнішнього декору.

Зовнішні навіси як елемент декору

Сьогодні як у внутрішній обробці приміщень, так і в зовнішніх елементах декорування будинків існує безліч стильних сучасних рішень. Одним з варіантів прикрасити зовнішній вигляд фасаду будівлі є установка зовнішнього навісу. Цей елемент зовнішнього декору архітектурних споруд сьогодні впевнено витіснив масивні і неестетичні бетонні конструкції. Встановивши навіс можна підкреслити сучасний стиль новобудови і надати їй архітектурної завершеності, а також вдало облагородити фасад старого будинку. Навіс може бути виконаний з різних матеріалів і пофарбований в різний колір. При виборі навісу важливо вибирати рішення, яке буде філігранно поєднуватися з іншими зовнішніми елементами будівлі, підкреслюючи її привабливість — наприклад, з панорамними вікнами або вітринами магазинів і кафе добре гармонують навіси зі скла. І якщо в разі установки навісу в будинку йдеться лише про практичну і естетичну користь, то у випадку його установки в громадський заклад йдеться про прибутковість, так як навіс є одним з дуже важливих елементів екстер’єру та може як відштовхувати, так і залучати нових відвідувачів, тому важливо підібрати максимально привабливе рішення, розроблене талановитими дизайнерами. Надійний, естетичний і якісний зовнішній навіс, підібраний відповідно до стилістики будівлі прикрасить її фронтальну частину, надавши їй елегантності і сучасності, і стане її візитною карткою, виділяючи з ряду подібних будівель.

Практичні властивості зовнішніх навісів

Перш за все навіс виконує практичну функцію, захищаючи вхід від зовнішніх впливів. Він складається з каркаса, виконаного з нержавіючих матеріалів, який може бути і з полімерним покриттям. Каркас заповнюють міцні, стійкі до впливу зовнішніх факторів вставки. Сучасні козирки зможуть надійно захистити вхідну область будівлі від намокання або сміття, що падає згори. Зовнішні навіси стійкі до перепадів температур, дії ультрафіолету і несприятливих погодних умов, саме тому вони довговічні і функціональні.

Комментарии запрещены.