Будівництво свердловини

Ну, все пробурили свердловину на ділянці. А тепер необхідно відповісти на низку запитань:

1) Будемо експлуатувати свердловину на воду взимку чи ні? Якщо будемо, то необхідно убезпечити свердловину від промерзання. Доведеться викопати свердловину криницю глибше, як мінімум 1,5 м глибиною.

2) Де буде розміщуватись гідроакумуляторний бак (якщо такий передбачений)? Якщо відповідь, – у свердловинні колодязі, тоді місце в колодязі має бути достатнім для того, щоб у ньому помістився гідробак і вистачило місця для монтажника, який підключить цей бак.

3) На якій глибині розташовані ґрунтові води? Чи є небезпека підтоплення свердловини колодязя? Якщо є, то з яких матеріалів виконати колодязь? Якою буде його конструкція? У разі можливості підтоплення свердловини колодязя необхідно виконати колодязь у формі цільнозварного кесона зі сталі, обробленої антикорозійним покриттям.

Якщо ж рівень грунтових вод дозволяє зробити будівництво свердловини, то його можна виконати у вигляді залізобетонної конструкції (залізобетонних кілець) або з цегли.

За умови використання 100-150 л гідроакумуляторного бака та експлуатації свердловини в зимовий період часу виконується будівництво свердловини колодязя наступних типорозмірів:

Стандартний розмір із цегли – 1,2х1,8х1,2м (чистовий розмір).
Залізобетонних кілець (2 кільця, по 0,9 м заввишки) – Ø1,5 м (в ньому поміститися і гідроакумуляторний бак на 200-300 л).

Comments are closed.