Монтаж насоса у свердловину (вплив хімічного складу води на роботу насосного обладнання)

При виборі насоса рекомендуємо Вам відібрати воду на хіманаліз. Справа в тому, що в підземних водах досить часто є нерозчинене (неокислене) залізо і марганець, які при взаємодії з киснем окислюються і випадають в осад у вигляді нальоту бурого кольору. Відкладаючись і накопичуючись на крильчатках гідравлічної частини насоса, осад (наліт) створює підвищене тертя між крильчатками, зростає опір і струми, внаслідок чого перегорає обмотка двигуна, і занурювальний насос виходить з ладу.

Сервісний центр, проводячи дефектування насоса, помилково приймає бурий осад на крильчатках за механічні домішки (вважаючи, що це глина або мулисті відкладення), і відмовляються від гарантійних зобов’язань щодо ремонту, сприймаючи випадок як негарантійний.
Тому, при виборі насоса рекомендується провести хімічний аналіз води, після чого звернутися за вибором насоса до виробника і уточнити у останньої вимоги до якості води щодо неокисленого заліза і марганцю («Яка гранично допустима концентрація неокисленого заліза і марганцю повинна бути в підземній воді, що перекачується?»). »). Дуже часто дилери не знають про таку проблему і кажуть, що їх насоси не виходять з ладу з цієї причини, посилаючись на передбачену допустиму кількість механічних домішок на 1 куб. води, що не є одне й теж. Якщо ж у Вашій воді, взятій зі свердловини, розчиненого заліза та марганцю виявиться багато, а це більше 1,0мг/дм3, то не поспішайте засмучуватись – не все так погано. Існує певна різниця між конструктивними особливостями занурювальних насосів. Сучасні насоси свердловин відрізняються між собою багатьма параметрами. У цьому випадку нас цікавить, як відбувається фіксація крильчаток на валу гідравлічної частини насоса. Нами неодноразово помічено, що в переважній більшості випадків виходять з ладу занурювальні насоси з «плаваючим» розташуванням крильчаток на валу. Занурювальні насоси з фіксованим розташуванням крильчаток («затулені») практично не виходять з ладу з цієї причини. Тому вибираємо насос з фіксованими крильчатками на валу. Або купуємо насос свердловин у виробника, який надає «безумовну гарантію».

Comments are closed.