Чому чистка домашнього кондиціонера настільки важлива?

Кожен, хто працює в галузі чищення спліт-систем, знає, наскільки складно очистити кондиціонер належним чином. Хоча багато людей роблять це самостійно або дізнаються, як очистити прилад за допомогою інтернету, просте і ретельне очищення вимагає використання спеціального обладнання та знань для правильної санітарної обробки. Неправильно очищений спліт може завдати великої шкоди, в тому числі здоров’ю людей. Іншими словами, правильна чистка кондиціонерів — це дуже важлива частина технічного обслуговування для тих, хто володіє цим типом пристроїв. Робота повинна проводитися спеціалізованим фахівцем, який видасть гарантію на виконані дії.

Чистка кондиціонерів

Свіже повітря, вільне від плісняви та бактерій

Очищення спеціалістом має наступні переваги:

  1. Більше гігієни та ефективності завдяки використанню прибиральних приладів.
  2. Зменшення рахунків за електроенергію (брудне обладнання може споживати до 40% більше).
  3. Не втрачається гарантія від виробника.
  4. Гарантована якість та безпека.
  5. Блоки не демонтуються для виконання очищення.
  6. Гнучка ціна в залежності від об’єму виконаних робіт.

Щоб гарантувати гарне самопочуття, яке забезпечує кондиціонер, блоки потребують очищення та профілактичного обслуговування кожні 6 місяців. Завдяки цьому забезпечується висока якість повітря в приміщенні та запобігається пошкодження обладнання, яке може призвести до підвищеного енергоспоживання, надмірного шуму та скорочення терміну служби.

Закрите середовище сприяє появі бактерій, грибків, пилових кліщів, плісняви та інших можливих причин респіраторних захворювань, таких як астма, бронхіт, пневмонія та алергічних захворювань. Професійно дезінфікуючи прилади, можна зменшити ймовірність того, що техніка може завдати шкоди здоров’ю.

Сучасні компанії пропонують послугу очищення кондиціонерів, щоб полегшити турботу про своє здоров’я на роботі та вдома, гарантуючи гарне самопочуття, яке може запропонувати кондиціоноване середовище.

Очищення та сушіння фільтрів кондиціонера

У фільтрах кондиціонера з часом накопичуються мікроорганізми і пил, і якщо їх не часто очищати, вони можуть забруднювати охолоджене повітря, викликаючи алергічні реакції і проблеми з диханням. Рекомендована частота очищення фільтрів — кожні 7-15 днів у випадку обладнання, встановленого в комерційних приміщеннях, або щомісяця для тих, що використовуються в житлових приміщеннях і працюють менше.

Кожна модель кондиціонера має свої особливості, тому перед чищенням кондиціонера необхідно уважно ознайомитися з рекомендаціями виробника обладнання. В інструкції до приладу міститься важлива інформація про те, яких заходів слід дотримуватися під час чищення, а також інструкції про те, як правильно відкривати передню панель і знімати фільтри, не ризикуючи пошкодити деталі.

Джерело, інтернет-магазин kkplus.shop

Comments are closed.